Δάσκαλοι/Εκπαιδευτές Capoeira

Εκπαιδευτές Capoeira της Ακαδημίας Banzo de Senzala Atenas
Παράρτημα Μοναστηράκι & Νέο Ηράκλειο
Monitor Giorgos - Banzo de Senzala Ateans
Monitor Giorgos

Ο Monitor Giorgos T. (Wmirror) ξεκίνησε Capoeira σαν μαθητής του Professor Manel και Mestre Ediandro το 2001 στην Αθήνα. Από τότε, έχει εκπαιδευτεί με διάφορους δασκάλους στην Αγγλία, Ισπανία και Βραζιλία. Ήταν ένας από τους πρώτους απόφοιτους (Formado) της Ακαδημίας Banzo de Senzala Atenas.

Ο Monitor Giorgos έχει διδάξει και διεξάγει σεμινάρια Capoeira σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις και εκδηλώσεις αναγνωρισμένων χορογράφων και σταθμών. Έχει σπουδάσει Φυσικοθεραπεία (BSc Hons Physiotherapy), Βελονισμό και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (BSc Hons Acupuncture) και είναι απόφοιτος προγράμματος Gym Instructor και Personal Training Course (YMSA Acrredited) στο Λονδίνο.

Προσωπική Ιστοσελίδα: www.athens-capoeira.gr

Monitor Giorgos - Banzo de Senzala Ateans
Monitor Giorgos

Ο Monitor Giorgos K. (Κρίτσας Γιώργος) ξεκίνησε Capoeira σαν μαθητής του Professor Manel και Mestre Ediandro το 2001 στην Αθήνα. Από τότε, έχει εκπαιδευτεί με διάφορους δασκάλους στην  Ισπανία και Βραζιλία. Ήταν ένας από τους πρώτους απόφοιτους (Formado) της Ακαδημίας Banzo de Senzala Atenas.

Ο Monitor Giorgos έχει διδάξει και διεξάγει σεμινάρια Capoeira σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις και εκδηλώσεις αναγνωρισμένων χορογράφων και σταθμών. Είναι επίσης Certified Personal Trainer και εκπαιδευτής Cross Training.

Προσωπική Ιστοσελίδα: WE – Workout Experience

Δάσκαλοι/Εκπαιδευτές Capoeira

Εκπαιδευτές Capoeira της Ακαδημίας Banzo de Senzala Barcelona
& ιδρυτές της Ακαδημίας Capoeira στην Αθήνα
Mestre Ediandro - Capoeira
Mestre Ediandro Capoeira

Ο Mestre Ediandro de Almeida αφηγείται με υπερηφάνια την καταγωγή του μέσα στον κόσμο της capoeira, έχοντας μόνο ένα mestre, τον Mestre Sombra, του Συλλόγου Capoeira Senzala de Santos, γνωστός στην ένωση Federacion Paulista de Capoeira ως Mestrissimo (Cordão de Ouro).

Ο Mestre Ediandro είναι ο ιδρυτής του Associação de Capoeira Banzo de Senzala στη Βαρκελώνη, όπου είναι το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο capoeira στην πόλη.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να διατηρήσουμε τα παραδοσιακά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν τη capoeira, δίνοντας αξία στα κληρονομημένα στοιχεία της δικής μας πολιτιστική κληρονομιάς. Είμαστε ένας χώρος συγκεκριμένος στην εκπαίδευση capoeristas από όλο τον κόσμο, βασιζόμενοι στην κουλτούρα και στα στοιχεία, που ενοποιεί η capoeira: μουσική, τραγούδι, τεχνική, πάλη, σωματική ανάπτυξη, ψυχική καλλιέργεια, παράδοση και φιλοσοφία. Δια μέσου αυτής της εκπαίδευσης, μαθαίνουμε στα άτομα μια στάση ζωής για έξω από το δική μας σχολή. H capoeira δεν είναι μόνο μια πολεμική τέχνη, καθώς μοιραζόμαστε την άποψη ότι όλοι μπορούν να κάνουν capoeira.

Professor Manel
Professor Manel Capoeira

Ο Professor Manel (Manel Ariza Prieto) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη στις 24 Ιουλίου το 1980. Ξεκίνησε την καριέρα του στην capoeira κάτω από τη διδασκαλία του Mestre Ediandro de Almeida Silveira στην ακαδημία Banzo de Senzala της Βαρκελώνης. Μετά από καθημερινές προπονήσεις και συμμετοχή σε σεμινάρια με διάσημους Mestres, ήρθε στην Ελλάδα το 2001 και ίδρυσε την ακαδημία Banzo de Senzala Atenas υπό την εποπτεία του Mestre Ediandro. Το πρώτο σεμινάριο που διοργάνωσε η Ακαδημία διήρκησε 15 μέρες και ουσιαστικά σήμανε την έναρξη των μαθημάτων.

Σήμερα, o Professor Manel έχει επιστρέψει στην Βαρκελώνη όπου διδάσκει στην Ακαδημία Banzo de Senzala. Από το 2012 την Ακαδημία Banzo de Senzala Atenas την έχουν αναλάβει οι απόφοιτοι (Formados) των Mestre Ediandro και Monitor Manel στην Ελλάδα.